Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vítězem show MasterChef se stal Petr Jonáš

8. 12. 2012 | Masterchef aktuality
Show MasterChef už zná svého vítěze. V pátečním napínavém finále porazil Michaelu Králikovou podnikatel Petr Jonáš. Jak naloží s výhrou milion a čtvrt korun českých? A co udělá po výhře jako první? Odpovědi najdete v následujícím rozhovoru.

Vítěz soutěže MasterChef Petr Jonáš - rozhovor:


Na začátku soutěže jste uvedl, že kdybyste vyhrál, použijete výhru na cestování za jídlem. Už máte konkrétní plán?

Petr Jonáš: Na prvním castingu mně přišla tato otázka tak trošku zábavná. Neříkám, že jsem si nevěřil, ale byl jsem si vědom, že cesta za titulem je dlouhá a vytoužený cíl velmi daleko. A i proto jsem se snažil odpovědět nějak zábavně. Pro upřesnění jsem řekl: „Peníze bych projedl, propil a procestoval.“ Teď, když už jsem konečně dorazil na vrchol pomyslné hory MasterChef, budu trošku více uvažovat nad tím, jak s penězi naložím. Ale nebojte se, určitě tam bude cestování a spousta jídla. První cesta určitě povede do mého milovaného Edinburghu, kde moji drazí přátelé otevřeli novou úžasnou restauraci.

Vítězem show MasterChef se stal Petr JonášCo bylo na MasterChefovi nejtěžší?

Petr Jonáš: Je těžké říct, co bylo nejtěžší. Každé kolo mělo své úskalí. Život na vile taky nebyl vždy jen zábava. Až na malé drobnosti jsme měli obrovské štěstí na bandu příjemných a inteligentních lidí. Každý přidal svoji unikátní osobnost, až vznikla různorodá paleta vlastností, která tvořila toto místo příjemným, snesitelným a zábavným. Co bylo pro mě nejtěžší? Koncentrovat se na každé nové kolo. Zahodit za hlavu rozčarování z proher a nezdarů. Najít energii zvednout se a pokračovat dále. Věřím, že to je jedna z věcí, která mě k vítězství dovedla.

Na jaké své jídlo jste nejvíc pyšný?


Petr Jonáš: Je jich rozhodně víc. Co se týče základních kol, musí to být jednoznačně kolo Vision. Jídlo bylo přesně podle mých představ. V eliminacích jsem nejvíce pyšný na jídla od pánů Židka a Kosáka. To byl úplně jiný rozměr. Spousta věcí, technik, a přece všechno fungovalo geniálně dohromady. Ve finále musím zmínit rozložené cannelloni, to byl z mé strany asi vrcholný výkon.

Zůstanete v kontaktu s některými ze soutěžících?

Petr Jonáš: Plně doufám, že ano. Nerad bych zmiňoval konkrétní jména, aby to nevyznělo jako nějaké preference toho či toho. Ale jsou tu lidé, ke kterým cítím větší náklonnost, hlavně z generačních důvodů. Marek a Zuzka jsou definitivně jedněmi z nich a Octavia, která je pro mě něco jako mladší sestřička, kterou jsem vždy chtěl.

Je naopak někdo, s kým už se vidět nikdy nechcete?

Petr Jonáš:
Takový člověk v soutěži nebyl.

Jak jste byl spokojený s porotou?

Petr Jonáš: Porota je trojice naprosto úžasných kuchařů a hlavně skvělých lidí. Všichni tři nám byli oporou. Mnohokrát nám radili a učili nás různé nové věci. Každý dle mě přinesl něco. Jirka je velký profesionál. Radek veliký motivátor, i když to dělá poněkud specificky, a Maťo - to je prostě pohodář plný pozitivní energie, který nás dokázal uklidnit a už jen svým postojem povzbudit. Strašně bych si přál, abychom zůstali v kontaktu. Bez nich by soutěž neměla smysl a tak vysokou úroveň.

Jak se změní váš život po Masterchefovi?


Petr Jonáš: To skutečně nevím. Mám svoji kavárnu a té se chci i nadále věnovat. Chci rozšířit nabídku o večery zážitkové gastronomie a dozajista použít něco, co jsem se v soutěži naučil. Budu se snažit chopit každé dobré příležitosti tak, jak to dělám celý život. V co však doufám nejvíc, je, že to bude k lepšímu a že se mně podaří udržet se oběma nohama pevně na zemi.

Budete vydávat kuchařku. Proč by si ji měli lidé pořídit?

Petr Jonáš: Na to se neskonale těším. Kuchařku by si měli koupit všichni, kteří chtějí objevit nový pohled na vaření. V kuchařce budou recepty nás všech. Nebude to jen ego zvedající psaní o mně, ale bude to cesta všech finalistů, která přinesla největší radost jednomu z nás. Očekávejte kuchařku od MasterChefa a tím jsou svým způsobem všichni, kteří se účastnili finálové TOP 20.

Zdroj, foto: TV Nova

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
JÁ TO MOC PŘÁLA MÍŠE,TOHLE JE TAKOVEJ SAMOLIBEC A STRAŠNĚ NESYMPATICKEJ ČLOVĚK
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles